Η αέναη πορεία ενός ανθρώπου, που κοιτά έντονα, επίμονα και άκοσμα, μέσα στο έξω, ή έξω από το μέσα, ή κάτι τέτοιο …νομίζω;
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ : ΧΑΝΟΥΜΕ τους ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ...ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ τους ΜΑΛΑΚΕΣ!!!"
(σε ότι αφορά την απουσία των πολιτικών από την αναζήτηση της Μαλακίας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ψάχνουμε σε νέα πεδία!!!)

Τι είναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ;

Συχνά αναρωτιόμαστε ποια είναι εκείνα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το «Μαλάκα».
Ακόμη συχνότερα η κουβέντα περιπλέκεται στα μονοπάτια της σεξουαλικής διαστροφής, ή της βλακώδους συμπεριφοράς, ή της ανάπτυξης τριχοφυΐας στην παλάμη, ή ακόμη και την τύφλωση ανθρώπων.
Οι κουβέντες και η σχετική βιβλιογραφία είναι ατελείωτες και είναι βέβαιο ότι καταλήγουν σε συμπεράσματα και εκφράσεις, που η αναφορά τους, κρίνεται ως μη απαραίτητη.
Αρκεί μια στιγμή, μια φωτογραφία για να δώσει κανείς έναν σαφή ορισμό για το τι είναι μαλάκας.
Στην παρακάτω φωτογραφία ο σκυμμένος κύριος εξουδετερώνει μία νάρκη.
Ο κύριος από πίσω του …είναι πολύ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!


επίσης, είναι και τα άλλα ζώα, όπως:



αλλά και επιστήμονες



Ετυμολογία

Στα αρχαία ελληνικά η λέξη σήμαινε "άρρωστος". Η λέξη προέρχεται εκ του ρήματος μαλακιάω, που σημαίνει μαλακώνω. Συνώνυμα ρήματα: καταμαλακίζω, πλαδαρούμαι, μαλακύνω. Ως ουσιαστικό η λέξη μαλακία είναι Ιωνική και σημαίνει μαλακός. Στον "Περικλέους Επιτάφιο" του Θουκυδίδη (...φιλοσοφούμεν γαρ μετ' ευτελείας και φιλοκαλούμεν άνευ μαλακίας) η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα. Στα Νικομάχεια Ηθικά του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την καρτερικότητα, ενώ ως λατινική λέξη η malacia, υποδηλώνει την ήρεμη θάλασσα.[3] Στα νεότερα χρόνια η λέξη μαλακία ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία, εξ ού και η "μαλάκυνση εγκεφάλου". Επίσης και στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η ίδια σημασιοδότηση[2], αντιδιαστέλλεται δηλαδή η σωματική ("νόσος") από την νοητική ("μαλακία") πάθηση: "από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" (Ματθ. Δ' 23, Θ' 35 και Ι' 1).



Μην φοβάσαι ρε χαζό θα σου αρέσει


...έχω διαβάσει βιβλία εγώ!!!